Zvonurile – adevar sau manipulare?

dragnea-pornPentru că nu sunt în țară, încerc să cern informațiile care ajung la mine și să mă feresc de valul de dezinformare care bântuie media internațională în aceste zile. Hotărât să nu mă mai las manipulat, am decis să verific un zvon care circulă de ceva vreme pe net: că cică domnul Liviu Dragnea(presa adaugă de obicei, imediat după numele său, funcțiile și dosarele penale, dar nefiind la curent cu acestea, eu le voi omite) ar fi mare vedetă pe unele site-uri… „de specialitate”.

Am verificat și pot spune cu mâna pe inimă că toate aceste zvonuri nu sunt altceva decât minciuni nerușinate și manipulare pe față. Nu trebuie să dăm crezare oricărui zvon și este bine să ne informăm.

În imaginea alăturată, pe care am cenzurat-o cât se poate de mult(poate citesc și minori care încă nu au vizitat site-ul cu pricina), se poate vedea clar că domnul mai sus amintit nu are decât două clipuri pe site și ambele au destul de puține vizualizări, în comparație cu ceilalți prestatori ai site-ului. Într-adevăr, motivul ar putea fi timpul relativ scurt scurs de la prestarea respectivă, dar mă feresc să fac speculații. Deci iată, zvonurile nu se confirmă, avem în față o exagerare clară.

Pe de altă parte, se pare că publicul, așa restrâns cum a fost, nu a fost deloc superficial. Mie mi s-a părut chiar exigent. Priviți, dacă primul clip, în care numele apare scris complet ca o dovadă de respect, a avut 95% – grad de satisfacție în rândul publicului, nu de același succes s-a bucurat al doilea, mai slăbuț se pare, din moment ce publicul i-a acordat doar 50%. Din nou, faptele vorbesc!

Concluzia mea este că uneori zvonurile ar putea avea un sâmbure de adevăr, dar e bine să gândim cu capul nostru, să verificăm informațiile pe care le primim și să nu ne lăsăm manipulați.

*Disclaimer – Chiar dacă rândurile de mai sus ar putea fi considerate un pamflet, acestea conțin date și fapte reale. Nu îmi pot asuma răspunderea pentru calitatea materialelor de pe site-ul respectiv și nici pentru moralitatea personajelor, indiferent de funcțiile deținute de acestea.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: