Lorem Ipsum

lorem ipsumAi mai văzut undeva asta?
Lorem ipsum dolor sit amet, at commodo, diam leo sollicitudin, nec elementum maecenas mollis ipsum, proin lorem eu duis sed lectus velit. Ultricies vestibulum eu, vel suscipit est. Aute ipsum dis eget eros suspendisse, nascetur tellus sed modi donec dolor in, magna nisl eget dictum ultricies proin, sed lorem dictum.

Poartă numele generic de Lorem Ipsum și nu este altceva deecât un șablon, să zicem tipografic, folosit pentru a edita și a așeza în pagină un text. În loc de a pune pe un site, de exemplu un text  de genul „Text text text text text text…” sau un text real care ar putea să te distragă prin conținutul său, se folosește acest… Lorem Ipsum.

Poate părea o chestie care ține de calculatoare și site-uri web, dar se pare că primul Lorem Ipsum folosit, datează de prin secolul XV când un tipograf a amestecat în mod aleatoriu literele pentru a avea o reprezentare grafică pentru acestea. Ce e cu acest text? Se pare că sunt pasaje din lucrarea „Extremele Binelui şi ale Răului”(de Finibus Bonorum et Malorum”) scrisă în anul 45 î.e.n de Cicero.

sursa

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: