Despre afaceri piramidale

Adesea se întâmplă ca unul dintre cunoscuții noștri să ne propună o „afacere”(așa a numit-o el) și oarecum instinctiv, să batem în retragere înainte de a apuca acesta să ne expună ideea. Ideea de a ne implica într-o… „afacere piramidală” are darul de a ne neliniști căci despre astfel de scheme am mai auzit noi și de obicei, nu a fost de bine.
Ce sunt de fapt afacerile numite de noi „afaceri piramidale”? Ce este o „Schemă Ponzi”? Apropo, cine a fost Charles Ponzi și ce a făcut acesta? Sunt toate „afacerile piramidale” și „scheme Ponzi”?
Răspunsurile la aceste întrebări le puteți găsi în articolul următor:

Inovativ Shopping

schema ponzi    Cei care desfășoară o activitate de network marketing, indiferent de domeniul sau tipul acesteia, au avut cu siguranță parte de celebra întrebare: „este aceasta o afacere piramidală?”. Uneori cel care pune întrebarea, o face cu naivitate, altă dată cu iritare, sau doar cu teamă – în funcție de ceea ce știe, sau mai precis nu știe despre MLM și de confuzia creată în jurul noțiunii de „afacere piramidală”.

Orice persoană care tocmai prezintă cuiva o oportunitate de tip MLM (Multi Level Marketing) se va grăbi să combată includerea afacerii sale în rândul… afacerilor… piramidale și depinde doar de propria măiestrie explicarea diferenței dintre afacerile de vânzare în rețea a unor produse și servicii, afaceri de altfel perfect legale și aducătoare de venituri deloc de neglijat, și „afacerile” tip „schemă Ponzi”, ilegale în majoritatea statelor lumii, care aduc bani doar celor care le-au inițiat și unui număr limitat din „vârful…

Vezi articol original 383 de cuvinte mai mult

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: