Sanse egale pentru toti

2014-11-20 11.03.59Simona fiind voluntar în cadrul asociației Integra, astăzi am participat la un eveniment mai deosebit. „Participat” poate este mult spus, căci eu doar m-am băgat în seamă pe acolo, încercând să ajut dacă se poate, mai mult încercând să nu încurc. Am remarcat însă împlicarea celor prezenți, de la organizatori până la voluntari, în bunul mers al evenimentului, am văzut mult suflet pus în slujba sufletelor care au nevoie de înțelegere și acceptare.

Astazi a avut loc la Sala Polivalentă Arad evenimentul ,, Șanse egale pentru toți,, organizat de INTEGRA Asociația Persoanelor cu Dizabilități Mentale și finanțat de Centrul Cultural Municipal din cadrul Primăriei Arad în sesiunea de proiecte II din 2014.

În cadrul evenimentului a fost organizat un concurs Special Olympics pentru sportivi cu dizabilități mentale înscriși de Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Școala Specială Raza de Soare, DGASPC(Centrul CITO Tabacovici, Centrul Ghiocelul, Centrul de Recuperare), DDAC(Centrul CREATIV) și Asociația INTEGRA. Au fost înscriși 70 sportivi care au concurat la probele de alergare, săritura în lungime, aruncarea mingii și badminton. Sportivii au fost recompensați cu medalii și diplome. Efortul sportivilor a fost susținut și încurajat de parteneri – elevi din școlile de masă. În tribune au asistat și au făcut galerie sute de preșcolari, elevi, studenți care au luat contact cu acest prilej cu persoanele cu dizabilități, au intuit nevoile lor și au apreciat bucuria lor.
Evenimentul a marcat și un cerc de creație desfășurat cu ajutorul voluntarilor de la Asociația Cetatea Voluntarilor și momente artistice susținute de grupuri de copii de la CSEI Arad. Un moment de mare bucurie a fost recitalul lui Ricardo Caria, care ne încântă de fiecare dată când este printre noi.
Toți sportivii au avut șanse egale, toți sportivii au trăit cu emoție și cu mulțumire clipele de concurs, toți sportivii doresc să mai participe la astfel de concursuri. – 
sursa

Vezi albumul evenimentului.

 

Anunțuri

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: