„Știri” marca (i)Realitatea

1111111_73958100Câteodată te și apucă râsul ce înțeleg unii „ziariști” prin știri. Acum câteva zile, pe Realitatea.net apărea un „articol” cu titlul „Misterul călătorului în timp” ilustrat cu poza alăturată. Dacă site-ul respectiv ar fi avut ca subtitlu „Publicație SF” în loc de „Prima ta sursă de știri”(sic), nu m-aș fi mirat și probabil nici nu scriam rândurile de față.

De ce? În primul rând povestioara cu pricina, cea care se dorește un articol, este „subțirică” sub toate aspectele și se potrivește de minune cu site-ul de pe care a fost preluată. Apoi ar mai fi imaginea care ilustrează „articolul” și care nu are nici o legătură cu acesta. Pur și simplu au luat o imagine oarecum controversată de pe internet și au blurat o zonă, tocmai pt a o face credibilă. Persoana blurată nu are un pașaport în mână și nici măcat nu se află la un control pe aeroport, cum ar fi cazul personajului din poveste.

time-traveling-hipsterPoza originală a făcut vâlvă acum câțiva ani pe internet. Se presupunea a fi o imagine din 1940 în care ar fi fost surprins un așa zis călător în timp, imaginea sa distonând total cu cea a celor din jur. Un articol citit de mine pe net, infirma ideea că ar fi vorba de o poză trucată, dar în același timp demonstrează că ar putea fi vorba de un personaj cu totul normal pt acea perioadă și mai mult, că fotografia există fizic într-un muzeu..

Tricoul modern se pare că e al unei echipe de hochei care a funcționat până în 1938, aparatul foto din mâna sa este asemănător cu unele tipuri exitente la acea vreme, iar ochelarii săi ar putea fi unii „clasici” ce aruncă o umbră pe fața tipului.

Despre povestea SF și contestata imagine ar mai fi multe de spus, dar să ne întoarcem la subiectul inițial: Oare care ar fi „știrea” din articolul celor de la (i)Realitatea.net? Eu nu am găsit-o.

Anunțuri

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: