Lupta cu necuratu’… internet

ojjo      Starețul mânăstirii Negru Vodă a devenit fără să vrea vedetă pe internet. Acum vreo două săptămâni scria pe site-ul mai sus numitului lăcaș despre„actele electronice” și legătura acestora cu cele necurate. Poate că dacă se limita doar la atât, nimeni nu s-ar fi întrebat dacă nu cumva folosește și dânsul, sau mânăstirea, astfel de instrumente. Dar ca să fie și mai abracadabrant, părintele cu pricina a început să explice legătura dintre cele necurate și internet. Accesul la un site ar fi un lucru necurat din moment ce orice adresă conține secvența „www” care ar avea anumite similitudini cu „666”. De unde până unde? O explicație mai amănunțită a subiectului găsiți  aici. Sincer nici nu băgam prea tare în seamă fantasmogoria respectivă dacă nu găseam respectiva poveste pe mai multe site-uri care o treceau la capitolul „să râdem cu părintele Hariton Negrea”. Cât de logic este, chiar și pt o față bisericească, să faci un site mânăstirii, să scrii articole pe internet, după care să explici credincioșilor că accesul pe internet se poate face doar apelând la numărul necuratului. E de bine totuși, căci în general lumea s-a distrat și a remarcat doar umorul involuntar al situației (neuerweg.ro):

Moment de umor involuntar la manastirea Petru Voda: Staretul afirma cu seninatate ca “www” ar fi echivalentul lui “666″ – afirmatia asta halucinanta o face insa fix pe un site web –  si nu pe oricare ci pe cel al manastirii. Al dreq si internetul asta! Uite cum ii seduce cu viclenie pana si pe cei mai habotnici credinciosi dintre internauti !” .

După ce s-a făcut de râs, la propriu, părintele Hariton Negrea de la mânăstirea Negru Vodă, a hotărât că e mai bine să închidă ochii la cele diavolești, decât să ajugă un fel de vedetă a internetului, așa că a hotărât să șteargă inepția despre diavolescul www de pe site-ul mânăstirii.

Era cât pe ce să apăs „publică” dar mi-a sărit în ochi alt pocinog legat de mânăstirea Petru Vodă și acesta din urmă legat tot de site-ul acesteia. Curat lucru, necurat internetul ăsta!

Poate nu ar strica un îndemn la lepădare de trufie, ipocrizie și prostie, în schimbul judecății și iubirii.

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: