Lyoness la Dăbâca

IMG_1202     Vineri am tras o fugă până la Cluj, mai precis în satul Dăbâca, la 40 de km de Cluj, pentru a participa la un eveniment puțin mai deosebit.

Ceea ce a fost cândva o magazie dărăpănată din curtea bisericii catolice din satul Dăbâca, a devenit prin sponsorizarea Lyoness Child & Family Foundation un centru pentru copii și tineri, destinat activităților extrașcolare desfășurate de asociația ASTRU din Cluj Napoca. Ca o paranteză, încercați să vă închipuiți ce activități extrașcolare, în afară de cele din gospodărie, pot desfășura copiii dintr-un sat în lipsa unor astfel de inițiative.

La festivitatea de inaugurare a centrului au fost prezente oficialitățile locale, reprezentanți din partea ASTRU, Lyoness România, Lyoness Child & Family Foundation și bineînțeles… copiii din sat, cărora am avut bucuria să le dăruim câte un ghiozdan, gata utilat, marca CFF. Cu toate că vremea a fost mohorâtă și festivitatea a fost destul de scurtă, printre poze, filmări și interviuri, am reușit să ne cunoaștem cu cei de la ASTRU care erau însoțiți de un grup de voluntari americani, studenți în Austria, să ne jucăm cu copiii și să savurăm din plin bucuria acestora la primirea cadourilor și intrarea în noua lor „căsuță”.

Pentru cei care nu cunosc fundațiile Lyoness, e bine de știut că din orice cumpărătură defectuată în lume de oricare dintre cei 3.000.000 de clienți Lyoness, 0,1% se îndreaptă spre Lyoness Child & Family Foundation. O parte din acești bani se întorc în România prin astfel de proiecte, cum a fost cel de la Ploiești din 2011 și acum la Dăbâca, sau un altul similar,  desfășurat cu o zi înainte la Bușteni.

E al naibii de bine 🙂 să știi că îți faci cumpărăturile zilnice economisind bani și prin asta faci și un bine acestor copii. Un cuvânt de mulțumire sponsorilor educațonali Lyoness, care prin donațiile lor sprijină direct proiectele CFF din România. Un euro pe zi nu este mult, dar parafrazând logo-ul Lyoness „Împreună suntem puternici!”, prin sponsorizarea educațională putem realiza multe astfel de proiecte. Eu fac acest lucru, fă-o și tu!

Pozele de mai jos sunt făcute pe fugă și… neprofesionist, dar sunt sigur că vom vedea cît de curând un reportaj pe această temă pe Lyoness.TV .

Această prezentare necesită JavaScript.

5 Responses to Lyoness la Dăbâca

 1. Mariana Nemes says:

  Felicitari,ma bucur tare mult pentru initiativa.Dabaca imi aduce amintiri din copilarie si-mi pare bine pentru cei de acolo,dar mai ales ca insfarsit se realizeaza initiativele cu CFF in tara noastra.Astfel demonstram si noi,Lyoness Romania ca facem parte din cea mai puternica afacere globala cu obiective clare de dezvoltare umana.Sunt fericita ca va am ca sponsori,dragii mei Simona si Calin,sunteti minunati,frumosi si puternici exemplu pentru noi.

  Mariana Nemes

 2. Tudorita says:

  Felicitari! ma bucur pentru initiativa si pentru actiunea voastra Simona si Calin!

  • Luka says:

   Mulțumim.
   Noi doar am avut onoarea să participăm în calitate de reprezentanți ai membrilor Lyoness, meritele sunt ale Lyoness Child & Family Foundation și asociației ASTRU.

 3. Pingback: Mulțumesc! | Luka's World

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: