Cum mă protejez pe Facebook

facebook_Confidential        E plin Facebook-ul de apelurile celor care-și protejează intimitatea personală și a contului. Bănuiesc că toată lumea a citit măcar pe wall-ul unui prieten asta:
„Salutare tuturor celor din lista mea de contacte ! Vă cer un serviciu…
Facebook a schimbat, din nou, setările de confidenţialitate. Datorită noului « graphic app », oricine din reţeaua FB (chiar şi dintr-o ţară străină) vă poate vedea fotografiile, vă poate cunoaşte gusturile şi citi comentariile. Voi afişa acest mesaj timp de 2 săptămâni, vă rog, o dată ce aţi îndeplinit cererea mea, lăsaţi un comentariu cu textul «  Gata ! »
Atunci cand prietenii vostri va dau un « Like » sau un « Comment », în mod automat, şi prietenii lor ne pot vedea conţinuturile. Din păcate nu putem schimba aceasta configuraţie de unii singuri.
De aceea, vă rog, puneţi cursorul (mouse-ul) pe numele meu, fără a da click. Va apărea o fereastră. Mutaţi cursorul (tot fără click) pe « Prieteni » şi apoi daţi click pe « Parametri » sau <<setări>>. Va apărea o listă. Demarcaţi, din acea listă « evenimente marcante adica life events » şi « comentarii şi menţiuni like adica comments and likes».
Astfel activitatea mea pe FB nu va mai fi publică.
Acum, faceţi un COPY – PASTE şi puneţi acest mesaj pe peretele vostru ( repet : COPY – PASTE , nu « Distribuie »). O dată ce voi vedea mesajul la voi, şi eu voi proceda la fel. Mersi!”
Mi se pare puțin ciudat să te expui ani de zile publicând poze și diverse chestii personale pe Facebook, după care să îți pui prietenii să-și schimbe setările contului pt a-ți proteja, chipurile, intimitatea. Trecând peste acest aspect, hai să vedem opinia celor care se pricep.
            Luciana, de la Școala Lucianei,  replica într-un comentariu la un astfel de anunț:  „Activitatea pe care tu o faci publica, va ramane publica. Singurul lucru care se intampla daca prietenii tai fac ceea ce scrie in acest mesaj sa faca este ca nu vor mai vedea postarile care reprezinta „evenimente marcante” pentru tine si nu vor vedea ce comentarii faci sau la ce pagini dai like. Aceasta setare nu are nici o legatura cu noua optiune de cautare FB Graph (care inca nu e functionala decat pentru un numar restrans de persoane) si nici cu pozele tale.

Acesta nu este primul val de mesaje de acest gen, cu ceva vreme în urmă existând unul asemănător. La momentul respectiv pe scoalalucianei.ro apărea un articol cu titlul „Confidențialitatea pe Facebook”, articol pe care îl recomand tuturor celor interesați de acest subiect.

Știu că nu ar fi greu să te informezi înainte de a posta ceva pe FB, dar știu tot atât de bine că pt unii e mult mai simplu să-și modifice setările și să posteze mai departe astfel de anunțuri doar pt că așa li s-a spus, decât să se informeze și mai ales să… gândească.

Apropo, dacă considerați util acest articol, dați-i pe Facebook un like și share!
Dacă vă ajută, închipuiți-vă că un copil sărman primește 1 euro pt like și 2 euro pt share. 🙂 Dacă tot nu v-am convins, revin și cu o poză sugestivă luată de pe net. 🙂

Anunțuri

2 Responses to Cum mă protejez pe Facebook

  1. Xyz says:

    Orice activitate „confidențială” este vizibilă de către administratorii saitului. Deci dacă aveți ceva de ascuns pe Facebook, ar fi mai bine să ascundeți altfel.

    • Luka says:

      Dacă citești articolul vei vedea că nimeni nu are pretenția ca cei de la Facebook să nu „vadă” activitățile tale. Ar fi aberant. Cei care se agită în legătură cu intimitatea lor pe FB se temeau de cu totul alte lucruri.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: