Accident de muncă la Caracal. Declarație

gg61369424Știu că acest material este la fel de vechi și aș spune, la fel de anonim ca Miorița, dar recitindu-l după multă vreme m-am prăpădit de râs. Cu scuzele de rigoare la adresa locuitorilor din Caracal, voi reda materialul cu titlul original. 🙂

DECLARAŢIE

va scriu in răspuns la cererea dvs. de a va da amanunte suplimentare  la secţiunea 3 a Raportului de accident de Munca unde am completat ca drept cauza “slaba planificare” ca fiind cauza accidentului meu. Ati cerut in mod expres explicaţii amanuntite cu privire la accident si sper ca detaliile care urmeaza vor fi suficient de clarificatoare.

Eu sunt zidar de meserie. in ziua accidentului lucram singur pe acoperişul unei clădiri inalte de 6 etaje.

dupa ce mi-am terminat treaba, am realizat ca mi-au ramas cărămizi nefolosite care, cintarite mai tirziu, au fost găsite a cintari aproximativ 270 kg.

Decit sa car cărămizile jos in braţe, in mai multe etape, am considerat ca e mai bine sa le cobor toate odata intr-un butoi, folosind scripetele instalat in acest scop in spatele clădirii.

Am asigurat fringhia la nivelul solului, am urcat pe acoperiş, am împins butoiul in afara clădirii si am incarcat cărămizile. Dupa aceea am coborit de pe acoperiş sa dezleg franghia, tinind-o foarte strins ca sa asigur o coborire lenta a caramizilor. veti observa in Secţiunea 11 a Raportului de Accident de munca intocmit ca eu am o greutate de 72 kg.

Datorita surprizei pe care am avut-o cand am fost literalmente SMULS de la sol intr-un mod complet neaşteptat, mi-am pierdut prezenta de spirit si am uitat sa dau drumul la franghie. cred ca nu este nevoie sa va mai spun, am inceput o ascensiune rapida către acoperiş. In apropierea etajului 3, m-am intilnit cu butoiul incarcat cu cărămizi care acum se indrepta vertiginos către sol, intilnire in urma careia m-am ales cu capul spart, zgirieturi minore si o clavicula fracurata.

Datorita impactului, ascensiunea mea a încetinit pentru o secunda dupa care a continuat rapid către nivelul acoperişului, neoprindu-ma decit atunci cind degetele mainii drepte au intepenit in scripete pina la nivelul celei de-a 3-a falange. Din fericire, intre timp mi-am recapatat prezenta de spirit si am fost in stare sa ma tin strins de fringhie in ciuda faptului ca începusem sa am dureri. Aproape simultan, oricum, butoiul cu cărămizi a lovit solul si ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, sărăcit de greutatea cărămizilor, butoiul cintarea doar 27 kg. Ma refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-ati imaginat deja, am inceput o coborire rapida.

in vecinatatea etajului 3, ara intilnit butoiul care acum urca: ca urmare a intilnirii m-am ales cu fracturi la glezne si cu mai multe tăieturi si zgirieturi la picioare si in general.

Aici, norocul meu a inceput sa se schimbe uşor. Intilnind butoiul, a fost bine ca mi-a incetinit uşor caderea doar in masura sa-mi limiteze rănile, cind, am căzut pe gramada de cărămizi si din fericire, am scapat doar cu 3 vertebre fisurate.

Imi pare rau sa va spun, asa cum stateam intins pe gramada de cărămizi, cu dureri atroce, incapabil sa ma misc, din nou mi-am pierdut prezenta de spirit si am scapat fringhia din maini. Asa cum stateam întins, pe spate, am putut sa vad cum butoiul gol si-a inceput calatoria in jos, către mine, ceea ce explica cele 2 fracturi la picioare.

Sper din tot sufletul ca acest raport răspunde la toate intrebarile dvs.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: