Bucură-te de magia lucrurilor simple și viața va avea mereu ceva magic să-ți ofere!

magic-hand      Orice magician se confruntă cu întrebarea „cum ai făcut asta”. De ce? Fiindcă unii oameni nu iau, ceea ce văd pe scenă, ca pe un act aristic, nu se bucură de vraja și misterul numărului în sine, nu pot gusta bucuria în sine. Se simt înșelați și oarecum inferiori dacă nu le sunt dezvăluite secretele ce stau în spatele numerelor magicienilor. Da, e vorba de trucuri… E vorba de iluzii optice, materiale speciale, recuzită, iuțeală de mână, manipularea spectatorului și… de mii de ore de antrenament. Nu, niciunul dintre magicieni nu citește gândurile sau viitorul, altfel ar câștiga săptămânal la loto. Nu-l aruncați pe niciun magician de pe un vas de croazieră, doar pt că l-ați văzut mergând pe apă. Pot să-i ghicesc eu viitorul de data aceasta: se va îneca. Nici un magician nu dispare cu adevărat pt a apărea în altă parte și apoi să-și cumpere bilet de avion pt a ajunge la următorul show. Asta pot să o fac doar eu când sunt pus să dau cu aspiratorul. 🙂 Nu, toate acestea țin doar de arta „magiei”.
Putem să o trăim aidoma unei piese de teatru sau mai bine nu ne uităm. La teatru trăiești acțiunea de pe scenă, te pui în pielea personajului, te bucuri sau suferi alături de acesta. E pactul tacit pe care l-ai făcut la intrarea în sală, de fapt pt acest vis, pt această iluzie ești acolo. Așa e la teatru.  Nu te-ai dus acolo pt a te întreba cum arată actorul nemachiat, sau să fii nemulțumit că un tânăr joacă rolul unui bătrân. Așa-i că ar fi penibil să te ridici de pe scaun strigând „știu cum face asta, de fapt poartă perucă și e machiat”? N-ar fi o dovadă de mare inteligență, educație, sau cultură.

La fel e și cu „magia”. Poți să te bucuri de clipele magice pe care artistul ți le oferă, sau îți salvezi egoul, refuzând „păcăleala”. Aici aș zice că e vorba de educație, nu știu dacă strict de educație artistică. E algerea fiecăruia. Poți să te bucuri de ceea ce ți se oferă, sau să începi să scormonești dedesupturile.

La fel este și în viață. Poți să te bucuri de clipele magice pe care viața ți le oferă, căci ele îți sunt date din belșug. Nici măcar nu trebuie căutate, ci doar dă-le voie să se manifeste. Nu le intoxica cu mizerii, știri, probleme,  îndoieli, prejudecăți.  Dacă te bucuri de momemntele magice ale vieții,  trăindu-le pur și simplu, sau îți salvezi egoul arătând tuturor cât ești de inteligent, bine informat și adesea blazat, e doar alegerea ta. 🙂

Dar hai să revenim la magie și magicieni… 🙂

2 Responses to Bucură-te de magia lucrurilor simple și viața va avea mereu ceva magic să-ți ofere!

  1. Pingback: Săptămâna cu numărul 3. | Graffiti-uri pe pereţii unei gări

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: