Noroiul Micalăcii, sau… în așteptarea viitoarelor alegeri.

E deja primăvară (în sfârșit) și soare… Oare cum am putea vorbi de noroi?IMG_0009

Pentru cei care nu știu, Micalaca este un cartier din Arad, care inițial a fost comuna, ca mai apoi, pe vremea împușcatului, să fie „sistematizată”. Pe românește, nu a mai rămas mare lucru din ea, pe locul fostei comune Micalaca, ridicându-se un cartier de blocuri. Pentru că buldozerele și constructorii se mișcau într-un ritm alert în acea vreme, dar oricum o astfel de lucrare nu se termină foarte repede, mulți ani de zile puteai să-i recunoști pe cei care locuiau în Micalaca, pentru că toți veneau la servici cu cizme de cauciuc. Indiferent dacă locuiai încă la casă, sau într-unul dintre blocurile nou construite, noroiul era o constantă a vieții cotidiene. Dar poate veți spune că acestea sunt doar amintiri din alte vremuri.

Privind pozele de mai jos, probabil nu mă veți putea crede dacă vă spun că anul trecut, aici era o stradă proaspăt asfaltată și marcată.

La nici 20 de m de blocurile care, cu ceva  vreme în urmă, erau pline cu afișe electorale  în care diverși politicieni locali ne promiteau un Arad mai frumos și mai curat, exista un spațiu verde, ce-i drept neamenajat (dar curățel), pe care copiii băteau mingea, iar în jur, drumuri proaspăt asfaltate și frumos marcate. Pe același teren s-au organizat și activități electorale, știți voi, de-alea cu pixuri și sacoșe (nu știu dacă nu am avut și un cântăreț). Cred că v-am mai spus cât de mult îmi plac anii electorali. 🙂

De câteva luni, acest loc s-a transformat în… nici nu știu cum aș putea să-i spun: loc de sortarea a gunoaielor, groapă de gunoi… Dacă treci podul spre Micălaca, de departe îți atrage atenția un munte impresionant de pământ amestecat cu piatră și resturi de betoane, alături o grămadă mare de gunoaie, în altă parte bucăți mari de betoane și în mijloc, o baltă enormă care-și întinde șanțurile de noroi până departe pe carosabil. „Carosabil” e un fel de a spune căci, cu toate că drumul afost anul trecut asfaltat și marcat, acum e plin de noroi întărit, O spărtură sănătoasă în „carosabil” marchează ruta pe care camioane de mare tonaj, vin cu această încărcătură ciudată, o basculează, ca apoi să revină și să o care în altă parte. Camioane și utilaje grele, fac de câteva luni, aproape zilnic acest dute-vino, ridicând praful atunci când vin și împrospătând stratul gros de noroi la plecare. Locatarii blocurilor învecinate au parte de o hărmălaie de șantier sub geamuri, au renunțat de mult să-și spele mașinile (în jumătate de oră praful gros e înapoi) și cară în blocuri noroiul pe încălțăminte. Credeau că „noroiul din Micalaca a rămas doar o tristă amintire de pe vremea împușcatului, dar se pare că nu e așa.

Repet, nu știu cum să numesc acest… șantier, nu știu dacă activitatea de aici este legală, dar în cazul în care are totuși avizele necesare, mă tot întreb oare cine le-a dat? Primăria și cei de la mediu, au aprobat așa ceva??? Bineînțeles, nu sunt singurii care ar trebui să aibă ceva de spus. Din câte știu eu codul rutier consideră contravenție „pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă”, dar dacă un birou al poliției locale este departe (300m)…  cine să vadă?

Această prezentare necesită JavaScript.

Acum eu mă tot întreb, locatarii acestor blocuri ar trebui să spere că acest calvar se va încheia la un moment dat, sau vor trebui să se obișnuiască cu situația? Dacă la un moment dat această groapă de gunoi(sau ce o fi ea) va dispărea, oare cine va salubriza zona? Oare cine va curăța și va repara drumurile? Oare vom afla răspunsurile acestea până la alegerile viitoare? Sigur că da, doar nu vor sta candidații să împartă pixuri, plase și fluturași printre noroaie și gunoaie. 🙂

P.S.

Ieri  locatarii au avut parte de o zi plină. Camioanele au cărat toată ziua și au mutat jumătate de „munte”, dar bineînțeles au mutat și noroiul aferent pe drum (să nu-i mai spun „carosabil”). Nu contează, zilele astea probabil îl vor căra la loc.

4 Responses to Noroiul Micalăcii, sau… în așteptarea viitoarelor alegeri.

 1. JR says:

  Cine stie ce spagi se invart pe terenul ala.
  Lasa ca e cald si se usca.

 2. LUKA,
  Poate să angajeze nişte români, să facă o treabă mai europeană?!
  Model MCV?

  Madi şi Onu

 3. Pingback: Cine a spus că iPhone 4 nu are zoom optic? | Luka's World

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: