Greenfinity – inițiativa Lyoness în domeniul protecţiei mediului

lyo_box_greenfinity_050912_int             „Împreună pentru lume. Împreună pentru ziua de mâine.“ este motto-ul Lyoness Greenfinity Foundation (GFF), fundație caritabilă care a fost înființată în anul 2011. GFF este o organizație independentă, caritabilă, care activează de la începutul anului 2012 în domeniul dezvoltării durabile şi protejării mediului înconjurător şi care implementează la nivel internaţional, proiecte inovative de protecție a climei, promovând totodată utilizarea energiei din surse regenerabile.

Reducerea amprentei ecologice

Greenfinity are ca obiectiv principal  poziţionarea concernului Lyoness ca o companie activă la nivel internaţional, cu energie auto-suficientă și cu carbon neutru, până  în anul 2020.  De aceea, toate sediile firmei Lyoness și toate evenimentele organizate de Lyoness, vor fi supuse unui control strict. În următorii ani, amprenta grupului Lyoness va fi recalculată în fiecare an, prin economisiri ecologice exacte, prin optimizarea proceselor interne și prin proiecte regionale și internaționale de compensare care vor determina reducerea amprentei ecologice. În vara anului 2012 au fost construite sisteme fotovoltaice în regiunea vulcanica în Filipine și Honduras, în colaborare cu școli și cu fundația Lyoness Child & Family Foundation.

Pentru realizarea proiectelor, fundația colaborează în strânsă legătură cu agenția locală de energie LEA GmbH, originară din Styria de Est. Sistemul de evaluare care servește pentru măsurarea amprentei ecologice a grupului Lyoness, a fost dezvoltat special pentru concern, împreună cu institutul pentru procesul și ingineria particulelor din cadrul Universităţii tehnologice TU Graz. Pe lângă emisia de CO2, se iau în considerare și multe alte domenii în care omul are influență asupra mediului.

Lyoness Open powered by Greenfinity

 

GFF şi-a luat angajamentul de a susţine dezvoltarea durabilă şi în domeniul golfului. În acest sens, colaborează strâns cu iniţiativa de mediu „Green Drive“ a European –Tour. În anul 2012, Greenfinity a calculat pentru prima dată, amprenta ecologică a unui turneu European Tour, cu scopul comun de a reduce în viitor valoarea amprentei pentru evenimente European Tour.

Mai mult decât atât, şi participanții la evenimentele Lyoness pot aduce o contribuție în ceea ce priveşte protecția mediului. Pe site-ul GFF, exista un instrument (Tool), care calculează amprenta ecologică a deplasării personale spre un eveniment și retur. De asemenea, prin intermediul acestui instrument online, participanții au chiar şi posibilitatea de a investi într-un proiect de reîmpădurire, compensând astfel  poluarea cauzată mediului.

Fiecare cumpărătură contează

Sursa principală pentru finanţarea proiectelor Greenfinity Foundation este generată de comunitatea internațională de cumpărători Lyoness. Un anumit procent din valoarea cumpărăturilor efectuate prin Lyoness, este direcţionată automat în scopul realizării proiectelor de protecție a mediului. Astfel, cumpărătorii entuziaști econimisesc bani, şi în acelaşi timp sprijină proiectele de protecție a mediului înconjurător, din întreaga lume.

2 Responses to Greenfinity – inițiativa Lyoness în domeniul protecţiei mediului

  1. Marian Ploiesti says:

    Lyoness este intradevar ceva revolutionar ………pentru cine are creier sa inteleaga !!

    • Luka says:

      Marian, toată lumea are creier, dar nu tuturor li se potrivește. Nu toată lumea are dorința de a se dezvolta, de a vrea mai mult de la viață, de a se rupe din rutina călduță de zi cu zi.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: