Happy Paddy’s Day!

6a00d8341bf67c53ef0120a94a97a7970b-320wi4113454-illustrazione-di-st-patrick-39-s-day-leprechaun-fumare-una-pipe      Astăzi e St. Patrick’s Day adică ziua sfântului Patrick, protectorul Irlandei, zi care se sărbătorește cu mare bucurie și multă băutură (dacă e bere neagră irlandeză e și mai bine) pe tot mapamondul. Mai ales pe la americani sau canadieni, se lasă cu parade spectaculoase, căci au irlandezi din belșug, dar și în restul lumii orice loc e bun de sărbătorit, mai ales dacă afară scrie „Irish Pub”.

Eu credeam că sf. Patrick e tipul ăla mic și verde care apare mai peste tot când e vorba de Irlanda, mereu cu un trifoi și o oală cu bani.         Când am fost în Irlanda însă, finii noștrii de acolo ne-au explicat că nu există nici o legătură între sfântul protector al Irlandei pe nume Patrick, un fel de Sf. Andrei al lor și micul lepricon (leprechaun), un fel de spiriduș local nu tocmai cuminte. Se spune că atunci când vezi un curcubeu și mergi în locul în care acesta atinge pământul, poți găsi un lepricon. Dacă îl prinzi poți să-i ceri să-ți îndeplinească trei dorințe, sau chiar să-ți dea vasul plin cu bani de aur pe care-l păzește cu strășnicie, dar să fii atent și să-l ții bine ca nu cumva să-ți scape, căci e mereu pus pe rele.

Și pentru a simți ce însemnă cu adevărat St. Patrick’s Day în Irlanda, am furat de pe travel-addict.co.uk o poză făcută în Dublin cu ocazia unui astfel de eveniment. Deci… Happy St. Patrick’s Day!

SONY DSC

 

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: