Spune-i lui ca viata ta e grea!

Spune-i lui că viața e grea! Spune-i lui că nu se poate! Spune-i lui că doar cei cu noroc reușesc în viață! Uită-te în ochii lui și spune-i lucrurile astea!

Aș fi scris „lui” cu majuscule, dar m-am temut că aș putea crea confuzii și totuși le merită cu prisosință. Se numește Costel Pîrnău și ar fi putut fi un zidar  ca toți ceilalți zidari, dacă lipsa unei mâini și a ambelor picioare nu l-ar fi transformat într-un super-om. Nu poți numi altfel un om dotat cu atâta voință, tenacitate și… nu știu ce îi mai poate fi necesar unui om, să-și depășească în acest fel condiția de persoană cu handicap. Și acest om nu numai că supraviețuiește, ci TRĂIEȘTE, cântă la nai, scrie poezii, vrea să publice o carte și să învețe să cânte la trompetă. Asta înseamnă ”a trăi”. Oare câți dintre noi, cei ”normali”, facem diferența dintre a trăi și a supraviețui?

Nu mi-am propus să vă spun eu aici povestea acestui Om, ci doar să vă atrag atenția asupra lui. Povestea sa am gasit-o într-un articol mai vechi din ianuarie 2010 și într-un articol ceva mai recent. Poveste aceasta trebuie cunoscută căci e o poveste de viață, care ne pune la colț absolut toate tentativele de a ne considera vreodată victime (ale sorții, ale guvernului, ale timpurilor, ale oricui). Suntem propriile noastre victime, în aceeași măsură în care suntem învingătorii greutaților ce ne-au stat în cale.

Sursa foto: adevarul.ro

Anunțuri

2 Responses to Spune-i lui ca viata ta e grea!

  1. te lasa fara cuvinte…………ce sa mai zic….. ramai blocat si totodata iti da curajul de a merge inainte gandindute la el .Dumnezeu sa-l ocroteasca si sa-l ajute…

    • Luka says:

      Dumnezeu i-a dat tot ceea ce are nevoie(la fel ca și nouă) pt a trece peste încercările respective și poate tocmai aceste încercări l-au făcut ceea ce este azi.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: