Cine sunt oamenii „normali”???

Dizabilitățile unei persoane pot fi considerate o nenorocire, un motiv de resemnare și autovictimizare, dar pentru spiritele puternice dizabilitățile par o provocare, o mănușă aruncată de destin. Sunt oameni care stau în picioare, chiar și atunci cand nu le au. Sunt oameni fără mâini, fără picioare, cu handicapuri grave, fizice sau psihice, care ne dau lecții de viață, nouă celornormali (nu știu să accentuez mai mult aceste ghilimele, dar aș face-o).

Scriam nu demult un articol despre Gala Persoanelor cu Dizabilitati și pe site-ul lor am găsit multe povești ale unor oameni adevărați, oameni care nu se încadrează în standardele noastre cu privire la normalitate, dar mă tem că de multe ori nici noi nu prea ne încadrăm în standardele lor cu privire la omenie.

O astfel de poveste este și cea numită „Pertti Kurikan Nimipäivät”. Cântă despre vieţile lor cu pasiune: patru bărbaţi cu dizabilităţi intelectuale pasionaţi de punk.

Pertti Kurikan Nimipäivät este singura formaţie de punk din Finlanda devenită cunoscută și cu turnee internaționale.

Sunt protagoniștii filmului regizat de Jukka Kärkkäinen and J-P Passi: The Punk Syndrome. Filmul surprinde esența punk-ului: revolta, mai exact revolta celor patru cântăreți cu dizabilități împotriva mainstream-ului.

Trupa este formată din: Pertti Kurikka (chitară, compoziții muzicale, versuri), Kari Aalto (voce, versuri), Sami Helle (bas) și Toni Välitalo (tobe).

Pertti Kurikan Nimipäivät cântă despre problemele sociale și despre lucrurile cu care se confruntă zilnic şi despre atitudinea semenilor față de cei cu deficiențe intelectuale.

Daca vrei sa-i vezi cu ochii tai, vizioneaza clipurile din articolul sursa. Merita!

One Response to Cine sunt oamenii „normali”???

  1. Pingback: Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) | Luka's World

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: