„Este datoria fiecaruia dintre noi sa fie bogat. A fi sarac este un pacat.”

George Bernard Shaw spunea ca „Este datoria fiecaruia dintre noi sa fie bogat. A fi sarac este un pacat.

Un citat care ar trebui sa ne dea de gandit. Saracia, delasarea, autovictimizarea sunt o manifestare a egoismului. Nu iti esti suficient sau de folos nici macar tie insuti, ce sa mai vorbim de ceilalti… Numai daca esti prosper poti sa ii ajuti si pe altii, numai asa poti sa te gandesti si la aproapele tau. Daca te multumesti cu putin, iti plangi de mila si te lamentezi ca „viata e grea”, nu te gandesti decat la tine.

Maine dimineata, inainte sa te mai plangi de ceva, adu-ti aminte de citatul de mai sus si uita-te in oglinda.

Anunțuri

4 Responses to „Este datoria fiecaruia dintre noi sa fie bogat. A fi sarac este un pacat.”

 1. Marcela says:

  Perfect adevarat!!!Cu cat intelegem mai devreme,e spre binele nostru!!!

  • Luka says:

   … al nostru si nu numai… 🙂

 2. Ermina says:

  „Adevarul va graiesc ca, cu anevoie va intra bogatul in imparatia Cerurilor”. Si a mai spus: „Mai lesne e sa treaca o camila prin urechile acului, decat sa intre bogatul in imparatia lui Dumnezeu”.
  Bogatii sunt egoisti. Nu urca pe treapta a doua, decat cu rare exceptii, dar nici pe cea dintai nu stau solid, din aceleasi motive. Asa ca Mantuitorul nu s-a contrazis, dar a avut in vedere aceste nuante, atunci cand a generalizat zicand: „Cu anevoie va intra bogatul in imparatia cerurilor”.
  Sau, si mai simplu: daca ai din ce ajuta pe altii, dar nu-i ajuti, atunci cu anevoie vei intra in imparatia Cerurilor, chiar daca ti se pare dovada concreta a credintei. Trebuie sa fim si prin fapta ceea ce suntem prin credinta. Poate ca aici se aplica acea sentinta aspra si radicala a Sfantului Iacov, care spune: „Cine pazeste toata Legea, si numai impotriva unei porunci greseste, acela se face vinovat fata de toate poruncile” (Iacov 2, 10), adica e ca si cum le-ar calca pe toate. Cele in legatura cu bogatia sunt in directa legatura si eu „Sa nu furi” si cu „Sa iubesti pe aproapele ca pe tine insuti”. Cea dintai priveste acumularea bogatiilor, cea de a doua folosirea lor. Bogatii ar trebui sa inteleaga ca nu e bine sa se lase inlantuit de bogatia lor, caci aceasta e trecatoare si ramane aici.

  • Luka says:

   Atunci cand vorbesti „cu Biblia in mana” iti asumi o sarcina pe care nu stiu daca poti sa o duci. Iti amintesc ca si cel ars pe rug, la fel cu cel care ordona „dati-i foc!” credeau in acelasi Cuvant. Nu cred ca sunt in stare sa-ti dau un raspuns la fel de… documentat,dar cred sincer ca si ipocrizia e un pacat. Banuiesc ca, mult mai bine ca mine, ai fi putut sa amintesti pasaje din Biblie in care bogatia, bunastarea, belsugul si in general plusvaloarea, sunt considerate virtuti si tratate ca atare. Pe moment imi vine in minte pilda talantilor, dar sunt sigur ca un cunoscator ar putea da multe alte exemple. Revenind la afirmatia mea initiala, consider ca valoarea invataturii Bibliei depinde de mana in care sta.
   Hai sa vedem care sunt convingerile tale(nu ale Bibliei): „bogatii sunt egoisti” si „(bogatii)nu urca pe treapta a doua, decat cu rare exceptii”. Hopa! Ne permitem sa judecam noi oamenii??? Noi??? Te rog ajuta-ma cu cateva citate din biblie in acest sens. Sunt sigur ca daca renunti la mandrie si orgoliu, poti. 🙂
   Eu cred sincer ca acum pot ajuta mai multi oameni decat atunci cand eram… „mai sarac” si cu cat am resuse mai multe, voi aduce in lume mai multa plus-valoare. Crezi ca tu personal daca ai avea mai multi bani ai fi mai rea??? Daca ai un suflet bun, esti convinsa ca banii te-ar corupe??? Crede-ma ca sunt sincer in cele ce-ti spun in continuare. Ai grija ce raspuns iti dai tie insuti la aceste intrebari! Caci daca spui DA, nimeni, nimeni, absolut nimeni(nici un zeu, Dumnezeu, sau orice alta credinta ai avea) nu te va lasa sa te apropii macar de… „bogatie”(valoare, in general). Oare de ce ar face altfel?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: