Neam saturat de voi…

           Vazand poza alaturata pe Facebook, neuronul gramaticii mi s-a revoltat instantaneu. Totusi, citind un comentariu al unei persoane creditate de mine cu tot ce insemna incredere, care spunea ca mesajul este corect, am dat search pe Google si m-am lamurit. Se pare ca totul a pornit de la un mesaj scris gresit, caruia i s-au gasit rastalmacitori. 🙂 Poate e vorba de un efort intelectual nu foarte inteles pe scara larga, dar care merita atentie. Eu stiu ca nu toata lumea va putea sa gasesca si cealalta semnificatie, dar poate tocmai aceasta este si ideea. Noi cei care intelegem, suntem un… neam, saturat de voi(ceilalti).  Sper ca cei care nu inteleg, sau li se pare ca lipseste poanta, sa ma paoata ierta, dar… mi place la nebunie asta!

Reclame

4 Responses to Neam saturat de voi…

 1. ioan says:

  Trebuie sa intelegem exact situatia in care ne aflam:
  1. Guvernul Ponta va fi in functiune pâna la alegerile parlamentare indiferent de rezultatul referendumului. Nu este subiectul referendumului!
  2. D-nul Antonescu este presedinte interimar pâna in 30 iulie sau cel mult 3 luni pâna la alegerile prezidentiale anticipate. Nu este subiectul referendumului!
  3. Subiectul referendumului este DOAR D-NUL BASESCU. Merita sau NU sa mai fie presedintele nostru!?
  4. Sustinatorii d-nului Basescu ar trebui sa se prezinte la vot si sa voteze in favoarea sa. Neprezentarea este cea mai mare greseala a vietii lor!
  5. Juridic si logic: invalidarea referendumului de catre CCR inseamna ramânerea in situatia anterioara (Basecu suspendat) si organizarea unui nou referendum pâna când acesta va fi validat! Fara un referendum valid d-nul Basescu nu se poate intoarce la Cotroceni!
  6. Indemnurile PDL de a nu ne prezenta la vot are un substrat pervers: cheltuirea inutila a banilor nostri pentru organizarea a cât mai multe referendumuri astfel incât actualul guvern, cu sau fara Basescu, sa nu aibe fondurile necesare indeplinirii programului sau de guvernare pâna la alegerile parlamentare din noiembrie (marirea salariilor, recuperarea contributiei pentru sanatate de catre pensionari etc.).
  7. Gânditi foarte bine pâna duminica ce vreti mai departe: haos, scandaluri, acuzatii prostesti sau liniste si munca intensa pentru revenirea la normal ca sa putem trai si noi „intr-o tara ca afara”!

  • Luka says:

   Mie mi se pare ca vrei sa ne aburesti. 🙂
   Am constatat ca Romania este scindata in doua tabere care poarta un razboi al patimilor, fiecare avandu-si proprii papusari. Nimic din ce ar putea insemna lege, principii, sau reguli, nu se regaseste in toata mascarada asta.
   In afara de impatimitii care vor sa-l dea jos pe Basescu pt a-si racori frustrarile, dar habar nu au pt ce motiv si cu ce mijloace a fost suspendat acesta, mai sunt ceilalti impatimiti pro Basescu, care au si ei logica lor.

   Daca concluzionam, avem pe de o parte un presedinte naspa cu gasca lui (care au facut ce au facut), suspendat dupa un sir nesfarsit de contorsiuni ale constitutiei, legilor si chiar unor institutii, pt fapte pentru care putea fi demis oricare dintre presedintii de pana acum. Te rog informeaza-te care sunt motivele pt care a fost suspendat de fapt Basescu. Nu a fost suspendat nici pt coruptie, nici pt spitale, nici pt salarii sau pensii, nici pt slujbe, pt nimic din toate astea. Spune-mi daca nu cumva, inclusiv presedintele interimar de acum, nu ar putea fi suspendat pt aceleasi motive, pt care a fost suspendat Basescu? Si atunci unde mai sunt principiile?
   Probabil va fi demis, nu-mi pasa, dar in Romania vom avea un precedent urat. Orice forta politica sau coalitie care va putea obtine majoritatea in parlament(UDMR-ul va fi mereu „vandabil” pt faza asta), va putea sa schimbe legi, sa desfiinteze institutii si in general, va putea face orice, cu unicul scop de a schimba presedintele. Populatia va fi mereu o masa de manevra usor de urnit, datorita patimilor nascute din lipsuri si frustrari. Asta poate fi orice, numai democratie nu si tocmai asta ma ingrijoreaza.

   Se pare totusi ca mai traieste si un alt „neam” in Romania si cred ca despre acesta este vorba in aceasta miscare, „Neam saturat de voi”. Pt ei legea si regulile nu sunt un camp de manevra, iar in acest caz tot acest circ nu e decat o succesiune de manevre grosolane. Pt acest neam, o Romanie guvernata sub egida „scopul scuza mijloacele” si „hotul neprins – negustor cinstit” nu e ceva acceptabil. Asta am inteles eu din mesajul respectiv, dar s-ar putea sa ma insel si sa fie vorba doar de o greseala gramaticala.

  • Luka says:

   Apropo, de ce crezi ca poza asta are legatura cu ceea ce ne scrii tu?

 2. Pingback: Neam saturat de voi. Lectia de gramatica.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: