Proteste, Femen si Politia

Cine nu a auzit de militantele din grupul ucrainean Femen care manifesta topless mai peste tot prin lume, pe unde se simte(sau nu) nevoia de un protest. In Ucraina grupul se lauda cu peste 300 de militante gata sa dea si haina de pe ele pentru cauza lor. Or fi ele din Ucraina, dar misuna prin toata lumea, facand zile fripte oficialilor pe care li se pune pata.

Nu conteaza daca isi apara crezurile feministe, daca protesteaza pro sau contra vreunei masuri politice, doamnele (ca doar sunt niste doamne, ce…?) de la Femen si-au castigat o notorietate de netagaduit si… sprijinul, sau macar simpatia barbatilor. Cum apar undeva, cum se aduna o gramada de gura casca cu gura pana la urechi si cu telefoanele mobile in maini gata sa surprinda intregul spectacol. Singurii aflati in dilema sunt politistii care trebuie sa le aresteze, caci de regula, orice protest al lor se sfarseste intr-o duba de politie. Nu e simplu sa o arestezi pe nebuna, cand e dezbracata, tipa cat o tine gura si da din picioare. De obicei ii mai apuci de haine pe protestatari, ii mai zgaltai… De unde sa o apuci pe nebuna? Ce sa mai zic, sa o mai si zgaltai… Grea treaba!

Imaginile sunt de la Vatican, unde una dintre militante a demonstrat in timpul slujbeide duminica, afisand in Piata San Pietro o pancarta cu sloganul miscarii Femen: „Freedom for Women” (Libertate pentru femei). Celelalte au fost interceptate de politie inainte de a ajunge la… locul faptei. Daca ne uitam la imagini putem vedea si reactia politistilor(saracii) si ne punem intrebarea care a fost pana la urma tactica lor. Ceva de genul… „inghesuie infractorul”? Acum eu inteleg si incercarea politistilor care au facut zid in jurul ei, de a proteja pudoarea privitorilor, dar de ce se inghesuiau toti cu fata si la ce se uitau ei acolo? 🙂 Grea meserie si-au ales…

Nu pot sa nu mi le inchipui pe doamnele de la Femen manifestand zgomotos, dar pasnic, in Piata Universitatii impotriva Guvernului Ponta si pentru salvarea democratiei in Romania. Parca vad un Garcea cu o mana in buzunar si cu cealalta tragand de o pancarta pe care scrie „Lovitura de stat”, scrutand curios dotarile protestatarei si gandind: „Uite ma la nebuna asta… Na, si io ce sa-i fac acuma?”. In imediata apropiere alti doi incearca timid sa ascunda „copy/paste”-ul pictat direct pe bustul altei galagioase si la randul lor, cautand cu disperare eventualele manere, de care ar putea-o apuca si unul dintre ei strigand disperat in statie:  „Sefu’, trimite mascatii, e groasa rau!”.

Poate ar trebui sa ma mai uit si eu la televizor. Poate asa mi-ar trece derapajele acestea de imaginatie si poate(cine stie?) mai si prind vreo faza de genul asta in direct. 🙂

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: