Lectie de… educatie(?)

       Candva ii ascultam. Imi placeau pt ritm si mesaj, iar limbajul, prin duritatea sa, nu facea decat sa le dea greutate. Stiu ca cei sensibili au fost intotdeauna tinuti la distanta de cuvinte precum „pula” sau „sloboz”, atat de des intalnite in versurile lor, dar atitudinea asta risca sa cada in pudibonderie. Consider muzica celor de la Parazitii pur si simplu educativa. Sunt lucrurile, asa cum sunt ele, spuse pe nume. Valorile isi au locul lor,  la fel cum si gunoaiele isi au locul lor.
Ne ferim urechile de cuvinte „urate” si ne ferim copiii de ele, dar neglijam valoarea mesajului lor. Pe de alta parte televizorul e plin de posturi si emisiuni care ridica la rang de valoare sau model, nonvalori si comportamente imorale. As putea face o lista lunga cu emisiuni cu mare audienta(si nu prea sunt expert in asta) care au au grad de moralitate egal cu al unui film porno. As putea face o lista cu asazisi oameni politici cu o moralitate mult inferioara curvelor de pe centura.
Si atunci? Sunt multe dintre versurile celor de la parazitii care ar trebui incluse, cel putin in liceu, in lectura obligatorie. 🙂

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: