Ziua Pământului

Bunul nostru prieten Google, ne anunță în stilul sau caracteristic că astăzi este Ziua Pământului, mai precis ziua în care s-a născut oficial mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Dacă dăm un ochi pe Wikipedia, vom afla și câteva lucruri legate de această zi.

Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă cînd au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Anunțuri

4 Responses to Ziua Pământului

 1. Cristina says:

  Da, ziua pamintului a inceput sa se sarbatoreasca la exact 100 de ani de la nasterea lui Lenin, si de atunci si pina azi aceasta miscare isi duce menirea mai departe: omul ca idol. Si eu o voi sarbatori aprinzind toate becurile din casa.

  • Luka says:

   Wow! Credeam ca aia cu becurile e… Ora Pamantului. Adevarul ca putem sarbatorii orice cu becurile aprinse. 🙂

   • Cristina says:

    Amindoua „sarbatorile” au acelasi scop. Si ca sa arat ca nu cad in plasa celor se folosesc de „protectia mediului” pentru a controla oamenii fac exact opusul a ceea ce se cere: folosesc energie electrica 🙂

   • Luka says:

    Trebuie sa recunosc ca si eu o folosesc, chiar daca nu pentru un scop atat de nobil.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: