Din Jurnalul lui Adam: ce vrea Eva

Mie-mi plac femeile. Dacă Dumnezeu nu s-ar fi îngrijit, în marea lui bunătate, să le imagineze, le-aş fi creat chiar eu, în primul weekend liber. Cu condiţia să nu fie programat, chiar atunci, un nou meci între Înainte Paradis şi Speranţa Raiului.
Ce plictisitor ar fi fost fără Eva. Să stau tolănit la umbră, moţăind în susurul liniştitor al Eufratului plin de peşti roşii, aurii, verzui, turcoaz. Să mângâi pe creştet vreo căprioară cu ochi umezi, să-mi vizitez ţinutul călare pe un leopard domestic şi să trag cu arcul după fluturi. Să nu-mi spăl tălpile cu zilele, să pot să mă întind pe aşternut aşa cum vin „de-afară“, să casc fără să pun laba la gură.
Să mănânc plescăind, aruncând oasele curăţate de carne direct de la masă, să rad două sau trei bardacane cu vin după fiecare fel de mâncare şi, mai ales, mon Dieu, să pot să râgâi de să se cutremure împărăţia. Ah, ce viaţă plictisitoare aş fi avut!
Noroc cu Eva asta. De când a apărut ea, am mereu o sticlă plină cu apă, la masă. Cică apa face bine la rinichi. Doctorul (că odată cu Eva a apărut şi vraciul) a zis să bem minimum două sacale pe zi. O fi bine? Eva zice că da, dar eu observ, în luciul apei, că mi-a cam dispărut roşeaţa din obraji. Probabil că aşa e când ţi-e bine, devii palid şi anemic. Bine, măcar, că nu mai mănânc cu degetele.
Tii, ce mi le mai lingeam ori de câte ori îmi găteam eu singur, ca un mare bucătar, omletă din ouă de Pasărea-Paradisului! Cred că eram scârbos, nu? Noroc cu Eva, care a inventat furculiţa. Şi mâncarea sănătoasă. Adică, ce mânca până mai ieri doar căprioara: frunze, rădăcini şi tulpini. În mâncarea sănătoasă nu se mai pune untură de porc, ci ulei de măsline. Ăsta sigur nu e din Rai, prea are gust rău. Cred că e un import ilegal din Iad, nici n-aş fi bănuit că Eva are relaţii (sau rude) acolo.
Apropo de porc: făcusem şi eu o cocină în colţul Raiului, să am ce pune pe masă, de Ignat. Eva a zis că pute şi a desfiinţat-o, iar în locul ei a făcut un fel de păşune, căreia-i zice „peluză“. E frumos, deşi nu înţeleg cine-o paşte. De ce să cheltuiesc atâţia bani ca să ud o iarbă pe care o tund şi o arunc?
Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: