Bloguri… "despre Lyoness"

Zilele trecute cineva imi atragea atentia asupra unui „blog” despre Lyoness care scria despre seriozitatea comerciantilor care nu isi platesc facturile catre Lyoness. Culmea era vorba despre un comerciant din Arad.
Curios din fire, intru si eu, citesc articolul si raman oarecum circumspect. Nu eram sigur ca e chiar o abordare ok, dar putea totusi sa fie.
Trecand mai departe, incep sa citesc si alte articole. Si, surpriza! Regasesc articole intregi (unul cu ghilimele dar fara a cita autorul) copiate de pe acest blog. Putin indignat citesc mai departe si descopar chiar o pagina independenta copiata integral din Luka’s World.
M-am tot gandit, oare de ce ar risca cineva penibilul situatiei de a fi blamat pt plagiat. Raspunsul l-am gasit repede intr-un articol scurt si concis, dar si ideea acestuia preluata de aici. Intr-un articol descriam procedura inscrierii in Lyoness accentuand faptul ca cel care ti-a dat ideea e cel care te inscrie. Articolul pe care l-am gasit aici descria lucrurile mult mai simplu. Ceva de genul: „Simplu! Imi trimiti datele si te inscriu eu.”.
Asa m-am lamurit si eu. Avem de a face cu un „pescar” de clienti caruia i-a fost mai usor sa ciupeasca de ici, de colo, cate un articol si sa faca un ” Blog Lyoness” cu care sa „agate” clienti.
La inceput am fost indignat, cu atat mai mult cu cat am observat ca nu era singurul sau blog de genul acesta. Orice pescar serios arunca macar doua undite in apa. Am scris si vreo doua comentarii in care spuneam ca plagiatul e un furt, dar acum sincer imi pare rau. Am facut-o doar ca sa ma racoresc. De fapt, daca ma gandesc mai bine omul asta pare sa-mi fi citit cu regularitate blogul, sa-l fi apreciat si sa fi avut deplina incredere in acuratetea datelor din moment ce a folosit (cu copy/paste) articole din Luka’s World care cuprindeau date, cifre, etc. Poate ar trebui sa ma bucur. Daca cineva ma plagiaza insemna cade fapt a apreciat ceea ce am scris eu.

One Response to Bloguri… "despre Lyoness"

  1. nu-i mai gasi scuze: furtul e furt, sub orice formapoti sa citezi (partial!) un articol al altui autor, dar TREBUIE sa mentionezi f clar SURSA si AUTORULdaca nu faci asta, este FURT

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: