Saptamana de concediu de dupa concediu

Dupa ce am venit din Grecia, am stat pe acasa cateva zile in care am platit facturi si  ne-am facut provizii, apoi am plecat in Padis. Drumul a fost ok, mai putin ultima parte care a fost destul de… offroad.
Vreme frumoasa, peisajul fantastic, prieteni vechi si noi, mancare la ceaun, multa bere la focul de tabara si nu numai, umblat pe coclauri – toate ingredientele pt cateva zile de incarcat bateriile.
Dupa ieisirea din munti, cu bocanci si rucsaci am trecut prin Baia Mare la Lyoness Day. Duminica fiind sarbatoare am hotarat sa tragem o tura prin Maramures, asa ca am fost la Manastirea Barsana, la Muzeul Maramuresului din Sighet si la Memorialul(…) din Sighet. De acolo in drum spre Sapanta ne-am oprit la festivalul anual de acolo. Muzica populara, frigarui, carnaciori si… apa minerala (ca eram sofer)… Ultima oprire, Cimitirul vesel de la Sapanta.
 A fost o zi deosebita, incarcata spiritual. Chiar si o simpla trecere prin Maramures intr-o zi de sarbatoare cand oamenii merg la biserica imbracati in straie traditionale, este o experienta deosebita. Manastirea Barsana da o alta dimensiune acestor lucruri. Poate Memorialul Durerii e o experienta prea dura pt o astfel de zi, dar te aduce pe pamant si iti arata de unde vii. Popasul de la festival ne-a tinut intre admiratia profunda in fata obiceiurilor locului ce se desfasurau pe scena si cele lumesti, un pas intermediar spre episodul tragico-comic din Cimitirul Vesel. Duminica asta a fost un coctail ciudat, parca special pregatit sa te faca sa te simti mai crestin, mai roman, bucuros sa traiesti, recunoscator pt ce traiesti, dornic de mai mult.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: